Do góry

Przekąski Przepis na:

Młoda kapusta z miodem

Przepis dnia 2017-06-19
Młoda kapusta z miodem

Autor: Pobitegarybarbary

Przepisów i artykułów: 174 Ocena: 1427

Dodano: 14.06.2017

Odsłon: 1206

Przepyszna. Najlepsza!!!

Składniki

  • młoda kapusta- 1 główka
  • boczek wędzony- 25 dag
  • czosnek- 2 ząbki
  • koperek- 1 pęczek
  • miód- 3 łyzki
  • cytryna- 1/2 szt.
  • sól- 1 płaska łyżka
  • mąka- 2 łyżki
  • Pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę umyj i posiekaj. Zalej dwoma szklankami wody. Dodaj płaską łyżkę soli, miód i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotuj przez kwadrans. Boczek pokrój w kostkę. Podsmaż na patelni. Gdy się zrumieni dodaj mąkę. Dolej trochę wody z kapusty i rozprowadź mąkę. Dodaj do kapusty. Dopraw do smaku sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Dodaj posiekany koper. Duś pod przykryciem przez ok. 5 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń