Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Młoda kapusta z pomidorami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
20 min • Porcja 370 kcal • Koszt porcji ok. 1,50 zł • Przepis na 4 porcje
Kapustę oczyszczam, szatkuję. Na patelni roztapiam masło, podsmażam kapustę.
Boczek kroję w kost kę i smażę na suchej patelni do zrumienienia. Czosnek obieram i przeciskam przez praskę, wrzucam do kapusty. Pomidory sparzam, obieram ze skórki, kroję w kostkę.
Dodaję do kapusty i duszę razem, aż pomidory zaczną się rozpadać. Dokładam podsmażony boczek i znów chwilkę duszę. Przyprawiam do smaku.
Koperek myję, osuszam, siekam. Dodaję do kapusty, mieszam, duszę razem ok. 3 minut. Smacznego!
Małgorzata Stachurska z Katowic.Źródło: Kobieta i życie