Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta krótko podduszona w woku wyszła fenomenalnie – wciąż jeszcze lekko chrupiąca, pełna rozmaitych smaków. Świeża, wiosenna, cytrynowo-miętowa – idealnie pasuje do aromatycznego tofu z patelni.. Uwielbiam te klimaty!
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1053
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 42
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 120
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1053
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 512
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 42
Składniki
W woku rozgrzej olej kokosowy. Wrzuć pokrojoną kapustę i smaż ją przez chwilę na dużym ogniu.
Dodaj pieprz różowy, dolej dwie łyżki sosu sojowego, przesmaż znów przez chwilę, mieszając.
Dodaj kilka kropli soku z cytryny, skórkę cytrynową i wymieszaj całość.
Zdejmij wok z ognia, dodaj miętę i wyłóż potrawę, np. na półmisek. Udekoruj plasterkiem cytryny i mniejszymi listkami świeżej mięty. Gotowe!
Tak przygotowana młoda kapusta z woka charakteryzuje się świeżym, lekkim smakiem. Tej szczególnej lekkości dodaje sok i skórka z cytryny oraz świeża mięta. Chrupkość gotowej kapusty też nie jest bez znaczenia, kojarzy się jednoznacznie z lekkimi daniami kuchni chińskiej albo może ogólnie – azjatyckiej. Takie świeże danie wiosną sprawia szczególną radość.
Najlepiej smakuje z ryżem i marynowanym tofu z patelni. Smacznego!