Do góry

Dania główne Przepis na:

Młoda kapustka na krótko

Młoda kapustka na krótko

Autor: palooka

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 490

Dodano: 25.03.2010

Odsłon: 15052

młodą kapustę, robi sie bardzo szybko i łatwo. Można ją podawać jako danie główne, ale także jako przystawke, kto co woli i jak lubi

Składniki

  • młoda kapusta, 1 szt.
  • kiełbasa śląska, 2 szt.
  • KOPER, 1 szt.
  • przyprawy, sól, pieprz, natka pietrusdzki suszonej, szczypta przyprawy do bigosu, tymianek, majeranek, listek laurowy,
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Szatkujemu kapuste, wrzucamy do garnka, troszke podlewamy wodą aby garnek nam sie nie przypalił, następnie wrzucamy pokrojoną kiełbasę, liść laurowy, ziele angielskie.

  2. Kiedy kapusta jest miękka, wrzucam koper i resztę przypraw i ziół. Niektórzy zaklepują mąką kapustę, ale ja nie lubię. Smacznego!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń