Do góry

Dania główne Przepis na:

Młoda kapustka na zielono

Młoda kapustka na zielono

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 1789

Dodano:

Odsłon: 1687

...

Składniki

  • główka młodej kapusty
  • 2 duże pęczki koperku
  • 1 pęczek nataki pietruszki
  • 1 pęczek młodej cebulki ze szczypiorem
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki vegety
  • Sól
  • Pieprz
  • duży kubeczek śmietany 18%
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kapustę szatkujemy i rozkładamy na blacie. Kroimy szczypior, cebulkę, pietruszkę i koperek i posypujemy kapustę. Całość solidnie solimy i zostawiamy na 10-15 min. Odciskamy kapustę i przekładamy do garnka. Zalewamy gorącą wodą tylko do zakrycia kapusty. Wkładamy masło i vegetę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy ok 15-20 min. Wlewamy śmietanę i zagotowujemy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń