Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla mnie jeden z wiosennych przysmaków. Chociaż raz ale zrobić muszę.
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2051
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 304
Polecam.
Odsłon: 1953
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 695
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2051
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 304
Polecam.
Odsłon: 1953
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 695
Składniki
Młodą kapustę obrać z uszkodzonych liści. Przekroić razem z kaczanem na osiem części. Włożyć do wrzącej, osolonej wody i gotować około 8-10 minut. Uważać by za bardzo nie rozgotować. Delikatnie wyjąć łyżką cedzakową i lekko ostudzić. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Rozgrzać olej z masłem . Każdą cząstkę kapusty panierować w jajkach i tartej bułce. Smażyć na "złoty" kolor na średnim ogniu.