Do góry

Dania główne Przepis na:

Młode ziemniaki faszerowane szynką

Młode ziemniaki faszerowane szynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 191

Dodano:

Odsłon: 1686

Dla tych, którzy lubią pieczone ziemniaki....

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki średniej wielkości umyć dokładnie i osuszyć papierowym ręcznikiem.

  2. Z folli wyciąć 8 kwadratów, na każdym położyć ziemniak, złączyć brzegi folli i ściśle zawinąć.

  3. Ułożyć ziemniaki w folii między gorącymi węglami lub na ruszcie. Piec przez 30-60 minut, od czasu do czasu przewracając.

  4. Zdjąć folię. Z każdego ziemniaka za pomocą łyżeczki wyjąć część miąższu.

  5. Miękkie masło wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, a później z miąższem ziemniaków.

  6. Nafaszerować ziemniaki uzyskaną masą.

  7. Rozgrzać olej, dodać pokrojoną w kostkę szynkę, i smażyć przez 2 minuty.

  8. Szczypiorek posiekać, dodać do szynki i smażyć jeszcze przez 2 minuty.

  9. Szynkę z cebulą położyć na ziemniakach, posypać pieprzem i podać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń