Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Młode ziemniaki w boczku"
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8426
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8426
Składniki
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą. Włóż do posolonej wody, doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz płomień i gotuj 20 min.
W tym czasie zioła opłucz, osusz. Szczypiorek drobno posiekaj, a listki bazylii, natki oraz tymianku poodrywaj od gałązek. Cebulę obierz, pokrój w kosteczkę.
Ugotowane ziemniaki odcedź, lekko przestudź. Owiń je listkami ziół oraz plasterkami boczku. Ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 st. Piecz 10 minut, aż boczek będzie rumiany i chrupiący.
Pozostałe listki ziół posiekaj, razem ze szczypiorkiem oraz cebulą dodaj do twarożku. Dolej oliwę i około 3 łyżek wody. Przypraw solą i pieprzem. Dobrze wymieszaj.
Ziołowy serek serwuj jako dodatek do ziemniaczków w boczku.Źródło: Naj