Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Młode ziemniaki z medalionami w boczku"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 247
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 450
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 472
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 247
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 450
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 472
Składniki
Ziemniaki wyszoruj, zeskrob skórkę, gotuj 20 minut w posolonej wodzie. Schab opłucz, osusz, pokrój na 12 kawałków. Każdy lekko rozbij, nadając mu owalny kształt. Medaliony posyp solą oraz pieprzem. Szybko obsmaż na oleju.
Kapustę oczyść, opłucz, grubo poszatkuj. Cebulę obierz, posiekaj. Masło rozgrzej, zeszklij na nim cebulę. Dodaj kapustę. Podlej bulionem, duś razem kilka minut. Tymianek opłucz, osusz, oderwij listki. Trochę zostaw do dekoracji, resztę dodaj do kapusty tuż przed końcem gotowania. Żółty ser grubo zetrzyj, wymieszaj ze śmietaną. Mozzarellę pokrój na 12 plasterków.
Rozłóż je na kawałkach mięsa i owiń boczkiem. Na spodzie formy ułóż kapustę, odcedzone ziemniaki i medaliony w boczku. Zalej sosem serowo-śmietanowym. Piecz 45 minut w temp. 200 st. Posyp odłożonym tymiankiem.
ok. 1 godziny i 20 minut. 1 porcja 470 kcal.Źródło: Tina