Do góry

Dodatki Przepis na:

Młody groszek cukrowy

Młody groszek cukrowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 237 Ocena: 4162

Dodano:

Odsłon: 831

Krótko podsmażany groszek w strąkach jest przepyszny!

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Groszek cukrowy nie ma "folii" wewnątrz, można go jeść w całości na surowo lub krótko podsmażony.

    Groszek umyłam i oderwałam szypułki. W miseczce wymieszałam go z łyżką oliwy, przyprawami imbirem i sezamem.

  2. Groszek podsmaża się dosłownie dwie minuty, jak tylko nabierze intensywnego koloru i stanie się lekko szklisty, oznacza to, że jest już dobry.

    Pyszny jako przekąska lub dodatek do obiadu.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (34)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń