Do góry

Desery Przepis na:

Mocno czekoladowo z kokosem

Mocno czekoladowo  z kokosem

Autor: eses

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 218

Dodano: 15.05.2010

Odsłon: 8142

Inna wersja znanego deseru. Równie smaczna jak poprzednia, chociaż bardziej kaloryczna!

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gruszki ścieram na tarce i podgrzewam w garnku - prażę jak jabłka. Nie dodaję cukru, bo szybko sam puszczają sok.Można dodać soku z cytryny, aby były bardziej winne.

  2. Budyń gotuję z mneijszej ilości mleka, dodaję do budyniu saszetkę pitnej czekolady, aby podkreslić smak.

  3. Uprażyć kokos na patelni na złoto. Robię to na niewielkiej ilości tłuszczu. Czas ok 10-15 min.

  4. Gdy budyń i gruszki ostygną.Kruszę herbatniki, można użyć więcej lub mniej, zależy jak kto lubi. Przekładam na zmianę warstwami, w dowolnej kolejności: budyn-kokos-herbatniki-gruszki itp

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchcik 15 maja 2010 apetytu to mi zrobiłaś;)..uwielbiam gruszki więc może zrobię ten deserek:P

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń