Do góry

Dania główne Przepis na:

MODRO KAPUSTA

MODRO KAPUSTA

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 49

Dodano:

Odsłon: 20620

Pożywne danie do rolady

Składniki

  • Modro kapusta (czerwona), 1/2 główki
  • Boczek wędzony, 20 dkg.
  • cebula, 1 szt
  • sól ,pieprz,cukier,ocet, do smaku
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę czyścimy i szatkujemy usuwając grube nerwy.Wrzucamy do gorącej osolonej wody,gotujemy aż zmięknie,następnie odcedzamy.Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy.Drobno siekamy cebulę i wrzucamy razem z boczkiem do kapusty. Mieszamy i doprawiamy do smaku według uznania

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń