Do góry

Dania główne Przepis na:

mój meksykański gulasz

mój meksykański gulasz

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 228

Dodano:

Odsłon: 5876

pyszny gulasz, który najlepiej smakuje z moimi peruwiańskimi placuszkami;) taka autoreklama;)

Składniki

  • mięso wieprzowe na gulasz, 500g
  • mąka, do oprószenia mięsa
  • pomidory, 2
  • fasolka czerwona, 1 puszka
  • czosnek, 3 ząbki
  • przyprawa do kuchni meksykańskiej, 2 łyżki
  • olej
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kroimy mięso na małą kosteczkę i oprószamy w mące. Potem wrzucamy na rozgrzany olej i przypiekamy jakąś czas, żeby mięso się zrobiło miękkie ok 20- 30- min, przy czym co chwilę sprawdzamy, żeby się nie spaliło i można wtedy dodać w razie czego trochę wody;)

  2. Do miękkiego mięska dodajemy pokrojone w kosteczkę pomidory i rozdrobniony czosnek razem z 2 łyżkami przyprawy. Kiedy pomidory zmiękną i się "porozpadają" dodajemy puszkę fasolki razem z "syropem". Następnie chwilkę to razem jeszcze dusimy.

  3. Kiedy wszystkie składniki będą już miękkie to zdejmujemy z ognia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń