Do góry

Śniadania Przepis na:

Moja jajeczniczka

Moja jajeczniczka

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 41

Dodano:

Odsłon: 2278

niezapomniany smak tak zwykłej a jednaj niezwykłej potrawy

Składniki

  • 2 - 3 jajka
  • masełko lub margaryna
  • mleko
  • pieprz i sól
  • pieczarki bez ogonków
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. na oleju smażymy pieczarki bez dupek:) , czyli bez ogonków i odstawiamy

  2. do miseczki wbijamy jajeczka dodajemy 3 łyżki mleka ja wlewam na oko. na patelnie wrzucamy dosyć spory kawałeczek masła .
    czekamy aż patelnia rozgrzeje się tak ,że lekko będzie unosiła się para nad patelnią.
    rozbełtujemy jajka w miseczce . kiedy patelnia ma wysoką temperaturę wrzucamy odsączone z oleju pieczarki a następnie wlewamy jajecznice, przed wlaniem możemy jeszcze raz szybko rozbełtać jajka.
    smażymy dopóki lekko się nie zetnie. nie pozwalamy by bardzo się ścięła. kiedy już wszystko mamy na patelni zmniejszamy gaz i czekamy aż zacznie się ścinać.

    Ps. NIGDY DO SMAŻENIA JAJECZNICY NIE UŻYWAJMY OLEJU!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mamusia 27 maja 2013 wiesz ja nie robie tego codziennie. pieczarki po prosu smażysz na oleju a potem zamrażasz

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 25 maja 2013 jajecznica na pewno byłaby dobra ,gdyby pieczarki były uduszone maśle ,nie na oleju ,podwójna praca .

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń