Do góry

Dania główne Przepis na:

moja ogórkowa

moja ogórkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 771

Dodano:

Odsłon: 1494

inna wersja tradycyjnej zupy

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W1l wody obgotować korpusy po 30 minutach dodać wloszczyznę pokrojoną w paseczki(pozw być mrożona) i pokrojone w kostkę ziemniaki i zacierki.Dalej gotować jak potrzeba dolać wodę.Wyjąc korpusy obrać z miesa i dołożyć do zupy.

  2. Starte na tarce ogórki i drobno posiekaną cebulę dusić na maśle aż odparuje cały płyn.

  3. Ogórki dodac do zupy dolać płyn z ogórków i chwilę jeszcze pogotować.Dodać posiekana zielenine(opcjonalnie).

  4. Zamiast tradycyjnej włoszczyzny może być zypa wiosenna,jesienna albo zimowa a nawet pieczarkowa-dzieki temu zmieni się smakJak ktoś lubi to zupę można doprawić śmietana.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń