Do góry

Desery Przepis na:

Moja szarlotka

Moja szarlotka

Autor: dobrysmaczek

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 3

Dodano: 15.03.2012

Odsłon: 1594

Rozpływa się w ustach

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jabłka uprażyć(można też zetrzeć na tarce). Z pozostałych składników zagnieść ciasto, przedzielić na pół, rozwałkować. Blaszke posmarować tłuszczem posypać bułką tartą (standardowa duża blaszka). Połżyć pierwszą część ciasta na góre jabłuszka i przykryć drugą warstwą, w górnej warstwie widelcem zrobić dziurki.

  2. Piec 1 godz w 200st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

  3. smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 29 marca 2012 popieram poprzedniczki - pyszna szarlotka - należy się 5:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mamuska666 29 marca 2012 Stary dobry przepis na najprostszą w świecie szarlotkę.A najlepsza jest po dwóch dniach kiedy robi się mokra i maślana ale wtedy już jej prawie nie ma.Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dobrysmaczek 16 marca 2012 U mnie w domku też od wielu lat a o cynamonie zapomniałam, ponieważ dzieciaki wolą taką bez, pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 16 marca 2012 Potwierdzam, z identycznego przepisu piekę szarlotkę już od 30 lat, dodaję do jabłek jeszcze cynamon. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń