Do góry

Przekąski Przepis na:

Moja ulubiona kapusta kiszona z kaszą jęczmienną na oleju .

Moja ulubiona kapusta kiszona z kaszą jęczmienną  na oleju .

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 273

Dodano:

Odsłon: 304

tej kapusty nauczył mnie mój dziadek którego już dawno z nami nie ma

Składniki

  • 2,5 kg kapusty kiszonej,
  • 5 szklanek wody,
  • 2 łyżki majeranku,
  • 1 szklanka kaszy jęczmiennej,
  • 1,5 łyżeczki przyprawy z dodatkiem soli,
  • 1 łyżeczka cukru,
  • pół szklanki oleju,
  • 1 średnia cebula,
  • 1 mały ząbek czosnku.
> 6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać wodę z opisu oraz drobno pokrojoną kapustę kiszoną, gotować do miękkości kapusty (ja nie obgotowuję uwielbiam kwaśną). Gdy kapusta jest już miękka dodać kaszę i również gotować do miękkości kaszy. Następnie dodać majeranek przyprawę z dodatkiem soli, czosnek drobno pokrojony i gotować na wolnym ogniu. Na patelnię wlać olej z opisu dodać cebulę pokrojoną w kostkę i usmażyć ją na brązowo, usmażoną cebulę wlać do kapusty zagotować. Uwielbiam ten sposób kapusty .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń