Do góry

Zupy Przepis na:

moja zupa krem z dyni na bogato

moja zupa krem z dyni na bogato

Autor: mrowa

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 770

Dodano: 18.09.2010

Odsłon: 1658

trzeba eksperymentować bo czasem wychodzi coś dobrego

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obraną i pokrojoną w kostkę dynie wstawić na 30 min. do piekarnika nagrzanego do 200 st..Pokroić melona w kostkę a cebulę i czoznek na drobno.Podpieczoną dynię przełożyć do garka rozgnieśc widelcem dodać otartą skórkę i sok z pomarańcza dodać sok z cytryny,morele i melona doprawić solą i dużą ilością pieprzu i ostrej papryki dolac rosół i dusić przez 15 min pod przykryciem na małym ogniu.Zmiksować zupę jak trzeba dodać jeszcze rosołu do uzyskania kremowej konsystencji.

  2. Zupę podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym podsmażonym na oliwie z czosnkiem lub grzybami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń