Do góry

Desery Przepis na:

Moje churrosy

Przepis dnia 2010-04-26
Moje churrosy

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 108

Dodano:

Odsłon: 13635

bardzo szybkie i smaczne pączusie!

Składniki

  • wody, 1szkl.
  • masła, 100g.
  • mąki pszennej, 200g.
  • mąki ziemniaczanej, 50g.
  • jajka, 4
  • soli, szczypta
  • olej, do głębokiego smażenia
  • cukier puder, do posypania
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wodę zagotuj ze szczyptą soli i z masłem.Zestaw z ognia,dodaj przesianą mąkę,dokładnie wymieszaj.Postaw na małym ogniu i mieszając,podgrzewaj,aż ciasto zacznie odstawac od ścianek naczynia.

  2. Ciasto przestudz.Wbijaj do niego po jednym jajku,za każdym razem dokładnie ucierając.

  3. Ciasto przełóż do szprycki i kładz na rozgrzany mocno olej,wyciskajac kształty jakie chcesz

  4. Usmaż na złoty kolor,wyjmij łyżką cedzakową,osącz na serwetkach.Oprósz cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

iwonah 09 grudnia 2010 dziekuje za odpowiedz? mile to z twojej strony ze sie doczeklam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iwonah 05 października 2010 zrobilam i sa bardzo zmaczne :) ale dlaczego wpily mi duzo oleju?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aguhak 27 maja 2010 bardzo szybkie i proste w wykonaniu, super smaczne z ukrem pudrem :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Hanix1984 20 kwietnia 2010 Bardzo ciekawy pomysł na ciasto parzone, brawo :) Do ulubionych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Hanix1984 20 kwietnia 2010 Bardzo ciekawy sposób na ciasto parzone, brawo :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Agunkaa 20 kwietnia 2010 Bardzo ciekawe te paczusie,trzeba wyprobowac.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń