Do góry

Dodatki Przepis na:

Moje ciasto na pierogi

Moje ciasto na pierogi

Autor:

Przepisów i artykułów: 423 Ocena: 12318

Dodano:

Odsłon: 21347

Wiele już ciast na pierogi wypróbowałam i cały czas wracam tylko do tego jednego sprawdzonego przepisu. Jak dla mnie to ciasto jest idealne. Szybko się wyrabia i co najważniejsze łatwo się wałkuje i lepi pierogi.

Składniki

  • 4 szklanki mąki tortowej
  • 1 i 1/4 szklanki gorącej zaraz po przegotowaniu wody
  • 2 łyżki oliwy z oliwek (może być olej)
  • szczypta soli
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do miski wrzucamy mąkę, sól, dolewamy wrzącą wodę oraz oliwę.

  2. Wszystko dokładnie mieszamy i wyrabiamy ciasto.

  3. Ciasto po wyrobieniu jest gotowe do użycia, wystarczy tylko rozwałkować i już możemy lepić pierogi z czymkolwiek chcemy.

  4. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 26 czerwca Parzone jest najlepsze, najdelikatniejsze. Zawsze takie robię <3 Odpowiedzi: 1 ▼

13 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kucharka-amatorka 26 czerwca Pierogi "chodzą" już jakiś czas za mną. dobrze, że o nich przypomniałaś. Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fafiatko 26 czerwca Musze wyprobowac ten przepis, zawsze dodawalam jajo ale chyba nie jest potrzebne :) Odpowiedzi: 5 ▼

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jolao 26 czerwca Dobry przepis na ciasto pierogowe zawsze się przyda :) Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń