Do góry

Dania główne Przepis na:

moje łazanki:)

moje łazanki:)

Autor: megii

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 301

Dodano: 07.01.2012

Odsłon: 12355

Bardzo dobre i smaczne danie. Lubię dania które n adrugi dzień smakują jeszcze lepiej niż w pierwszy:)

Składniki

  • mała kapusta, ok. 1 kg
  • makaron łazanki np.lubella, 3/4 op. 500g
  • mięso (z szynki, karczek, łopatka jak kto woli), ok.60 dkg
  • ziele, 3 ziarenka
  • liść laurowy, 1 szt.
  • sos pieczeniowy ciemny z torebki
  • cebula, 1 szt.
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować osobno i odcedzić. Kapustę pokroić cienko wrzucić do garnka zalać wodą posolić dodać liść i ziele i gotować pod przykryciem.

  2. Mięso pokroić na małe kawałki podsmażyć na patelni . Jak będzie rumiane dorzucić pokrojoną w kostkę cebulkę i podsmażyć razem i wrzucić do garnka z kapustą. Gotować aż kapusta i mięso będą miękkie.

  3. Następnie odlać wodę z garnka. Odmierzyć z niej niecałe pół litra resztę wylać. W zostawionej wodzie rozrobić sos z torebki. Następnie wlać go do odcedzonej kapusty i mięsa, dodać makaron, trochę popieprzyć i wszystko razem wymieszać. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń