Do góry

Dania główne Przepis na:

moje"chili con carne"

mojechili con carne

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 771

Dodano:

Odsłon: 749

niestety czasochłonne i nie tanie ale dobre,aromatyczne i pikantne

Składniki

  • pomidory krojone bez skóry, 1puszka(400g)
  • rostbef mielony, 500g
  • cebula, 300g
  • czerwona fasola, 1puszka(400g)
  • pomidory rrojone bez skóry, 1puszka(400g)
  • czosnek, 6ząbków
  • pieczarki, 400g
  • wegeta
  • pieprz,ziele angielskie,kolendra,galka muszkatołowa,pieprz cayenne
  • sos sweet chili, 400ml
  • sos barbecue, 100ml
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W garnku na oliwie na małym ogniu podsmarzyć mięso po paru minutach pdlać odrobiną wody i odparować.Na patelni podusić pokrojoną w średnią kostkę cebulę z czosnkiem i pieczarkami,doprawić wegetą i przyprawami(ziarniste utłuć w moździerzu a galkę zetrzeć na tarce)-odparować cały płyn.Do mięsa dodać cebulę dalej dusić na małym ogniu.Dodać fasole czerwoną .Po ok 15 min dodać pomidory sos chili i barbecue i dusić aż część płynu odparuje.Jak potrzeba to jedzcze doprawić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń