Do góry

Desery Przepis na:

Moje serca o poranku

Moje serca o poranku

Autor:

Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 2591

Dodano:

Odsłon: 235

Czas na dozę pysznego szaleństwa, które z poranną kawą pozwoli zacząć dzień z przytupem: serduszka z ciasta francuskiego z obłędnie słodką Nutellą i lekko cierpkimi wiśniami. To, co, już wiecie, z kim podzielicie się swoimi sercami?

Składniki

  • 1 płat świeżego ciasta francuskiego
  • 15 łyżeczek Nutelli
  • 30 drelowanych wiśni
  • cukier puder
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wiśnie, jeśli użyjecie mrożonych, dzień wcześniej wyciągnąć do rozmrożenia, osączyć na sitku z nadmiaru soku; jeśli z kompotu - także zostawić do ocieknięcia.
    Foremką do ciastek w kształcie serca (wielkości 7 - 10 cm) wycinać ciastka, układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym po środku umieścić 1 łyżeczkę Nutelli i 2 wiśnie.

  2. Piec w temperaturze 200 stopni Celsjusza 17 - 20 minut.

  3. Po lekkim przestygnięciu posypać przesianym cukrem pudrem.
    Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 15 grudnia 2017 Taki poranek, to ja lubię :)
Biorę przepis i mam nadzieję "kogoś" niebawem rano zaskoczyć ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń