Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z juty warzywnej, źródła białka i minerałów
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 101
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 101
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Składniki
Propozycja na egipskie danie narodowe, zupa o lekko orzechowym smaku. Na patelni na małym ogniu podsmażyłam pokrojony czosnek, aż się lekko zezłościł. Zagotowałam bulion - u mnie był to rosół. Do gotującego rosołu dodałam liście juty- drobno posiekane. Można użyć mrożonej molekhiei. Dodałam sól, szczyptę kuminu i chili. Gotuje się ją dosłownie parę minut- tak jak szpinak. Po wyłączeniu ognia dodałam przesmażony czosnek i zostawiłam całość pod przykryciem na 10 minut. Liście wypuszczą sok, co naturalnie zagęści zupę. Juta warzywna ma niesamowite właściwości, wskazana jest dla osób z chorobami serca i reumatyków. Podaje się ja z chlebem lub ryżem. Smacznego :)