Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Morelowy tort"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 198
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 401
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 57
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 156
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 198
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 401
Składniki
80 minut • Porcja ok. 410 kcal • Koszt porcji ok. 1,80 zł • Przepis na 12 porcji
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i odstaw do lekkiego przestudzenia.
Jajka utrzyj z cukrem. Gorącą czekoladę wymieszaj z masłem i wlej do utartych jajek. Potem partiami dodawaj przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.
Ciasto przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180°C około 40 minut.
Połówki moreli dokładnie osącz. Rozpuść polewę w kąpieli wodnej i zamocz w niej każdą morelę do połowy. Odłóż do stężenia. 5 Przestudzone ciasto rozetnij na dwa blaty. Dolny posmaruj podgrzanym dżemem morelowym, przykryj górnym blatem, lekko dociskając.
Kremówkę ubij na sztywno i szprycą powyciskaj na brzegu kopczyki, dołóż morele.Źródło: Kobieta i życie