Do góry

Desery Przepis na:

Morszczuk w muszlach - po 10. miesiącu

Morszczuk w muszlach - po 10. miesiącu

Autor:

Przepisów i artykułów: 223 Ocena: 1900

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Morszczuk w muszlach - po 10. miesiącu"

Składniki

  • 150 g makaronu muszelki
  • 100 g fileta z morszczuka
  • 2 marchewki
  • 3 łyżeczki oliwy
  • suszone zioła: pietruszka i koperek
  • świeża natka pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ugotuj makaron, odcedź, przelej zimną wodą. Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Filet umyj, posyp ziołami, odstaw na 20 minut. Przygotuj kilka kawałków folii aluminiowej. Na każdym ułóż porcję muszelek, startej marchewki oraz ryby. Całość polej oliwą.

  2. Folię szczelnie zawiń, tak by powstały paczuszki. Piecz je przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180oC. Rybę w muszelkach podawaj na ciepło, posypaną natką pietruszki.

    Źródło: Mam dziecko

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń