Do góry

Dania główne Przepis na:

Moskole

Moskole

Autor:

Przepisów i artykułów: 1840 Ocena: 42248

Dodano:

Odsłon: 38293

Kolejne danie kuchni góralskiej. Jak najbardziej polecamy kuchnię regionalną, bardzo ciekawą i niesamowitą pod względem smakowym...mnóstwo w niej aromatu i...jak się okazuje całkiem znaną w każdym zakątku naszego państwa. Po prostu kochamy polskie smaki.

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 szklanka mąki owsianej
  • 250 ml maślanki
  • 1 jajko
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotujemy, ubijamy i studzimy. Dodajemy pozostałe składniki, wyrabiamy na jednolitą masę, formujemy na owalne placki o grubości 1 cm. Zapiekamy 30-40 min (do zrumienienia) w temperaturze 180°C. Podajemy z masłem, bryndzą lub skwarkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń