Do góry

Desery Przepis na:

Motylek

Motylek

Autor:

Przepisów i artykułów: 136 Ocena: 322

Dodano:

Odsłon: 180

bez pieczenia

Składniki

  • biszkopt 3 krąki
  • krem śmietankowy - 1op
  • krem czekoladowy 1 op
  • krem ajerkoniakowy 1 op
  • mleko 3,2%
  • masło
  • papaja kandyz 10 dag
  • czekoladowe kulki 10 dag
  • galaretka w cukrze 1 op
  • bezy 10 dag
  • rurka czekoladowa 2 szt
  • dowolny alkohol 50ml
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. biszkopt nasączyć alkoholem wymieszanym z odrobina wody.Kremy przygotować wg opisu na opakowaniu, ja dokładam zawsze odrobinę masła. Każdym kremem przełożyć krążki biszkoptu. Wierzch tortu posmarować najlepiej białym kremem, obsypac boki skórką, ułożyć bezy i galaretkę, w środek nasypać czekoladowych kulek i umieścić rurki czekoladowe. Schłodzić. Szybki w wykonaniu i zadowolenie wsród gości ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń