Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 401
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 40
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 359
Polecam.
Odsłon: 401
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 40
Składniki
Cukinie oczyścić, umyć i pokroić wzdłuż w plastry. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek posiekać. ziemniaki obrać, umyć i pokroić w cienkie plastry. Piekarnik rozgrzać do 200°C. Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie. Dodać pomidory i gotować, aż powstanie gęsta masa, doprawić solą i pieprzem. Mleko wymieszać ze śmietaną, jajami i serem, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Naczynie żaroodporne natłuścić i ułożyć w nim warstwami ziemniaki i cukinię, przekładając ziołami, masą pomidorową i sosem serowym, zakończyć masą serową. Każdą warstwę oprószyć solą. Na wierzch włożyć płatki masła i posypać sezamem . Danie piec około 70minut.