Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mozzarella na sałacie"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 114
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 68
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 114
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 42
Składniki
Mozzarellę osącz z zalewy, osusz. Na desce układaj na krzyż po dwa plasterki szynki dojrzewającej. Na każdej takiej porcji połóż kulkę mozzarelli. Owiń wystającymi paseczkami wędliny, tworząc pakunki.
Śliwki rozmroź, pozostaw na sicie do osączenia. Przekrój owoce na połówki, pozbaw pestek. Następnie pokrój śliwki na mniejsze kawałki.
Mieszankę sałat opłucz starannie pod bieżącą wodą, osusz w specjalnej wirówce lub na papierowym ręczniku kuchennym. Większe listki porwij. Słonecznik upraż na suchej patelni.
W misce wymieszaj 4 łyżki oleju, sok z limonki, ocet winny oraz miód. Dressing dopraw łyżeczką musztardy, roztartym ząbkiem czosnku, solą i pieprzem do smaku. Włóż sałaty i śliwki, wymieszaj.
Rozgrzej 1-2 łyżki oleju, obsmaż z dwóch stron mozzarellę w szynce. Ułóż na sałacie. Posyp słonecznikiem.Źródło: Świat kobiety