Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 114
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1043
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 140
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 114
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1043
Składniki
Rozpuszczamy cukier w wodzie i podgrzewamy, aż uzyskamy gęsty syrop.
Białka ubijamy na sztywną pianę, do której powoli wlewamy gęsty, gorący syrop, jednocześnie cały czas ubijając przygotowaną masę.
Następnie ubijamy śmietanę i łączymy ją z kremem z białek.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, możemy pomieszać ją z posiekanymi na drobno orzechami i dodajemy do masy na krem.
Po dokładnym wymieszaniu wlewamy do formy, którą dodatkowo możemy posypać 2 łyżkami mielonych orzechów.
Wstawiamy na kilka godzin do zamrażalnika.
Smacznego:)