Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mrugające frykadelki"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 31
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 31
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Składniki
Bułeczkę namocz w mleku. Ser feta pokrój na 8 kawałeczków. Cebulę obierz, drobniutko posiekaj, wymieszaj z mielonym mięsem. Dodaj odciśniętą bułeczkę. Wbij jajko. Dołóż koncentrat pomidorowy. Masę przypraw na pikantnie solą oraz pieprzem. Dobrze wyrób.
Z przygotowanej mięsnej masy uformuj 8 owalnych placuszków. Na każdym połóż kawałeczek sera. Mocno zlep brzegi. Uformuj kuliste frykadelki. Obtocz je w tartej bułce. Strzepnij nadmiar.
Na patelni mocno rozgrzej olej. Włóż przygotowane kotlety. Smaż ok. 8 minut. Często obracaj, aby ładnie się zrumieniły ze wszystkich stron. Każdy kotlecik posmaruj keczupem. Udekoruj kleksem majonezu oraz odrobiną konfitury.Źródło: Tina