Do góry

Desery Przepis na:

Mrumruaria - biała galaretka "Pożegnanie zimy"

Mrumruaria - biała galaretka Pożegnanie zimy

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 38

Dodano:

Odsłon: 431

Mrumruaria to biała galaretka wykonywana na oryginalnej śmietanie Zott. Z podanych tutaj proporcji wychodzą 2 duże miseczki.

Składniki

  • Śmietana Zott Natur 12% - opakowanie 180 g
  • 1/3 ilości wrzącej wody podanej w przepisie na torebce galaretki
  • 1 galaretka cytrynowa nie wymagająca gotowania
  • 1 pomarańcza
  • 2 łyżeczki skórki pomarańczowej
  • 20 g gorzkiej czekolady
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1 galaretkę (nie wymagającą gotowania) rozpuścić w 1/3 ilości wrzącej wody podanej w przepisie na torebce. Pozostałą ilość wody z przepisu (2/3) zastąpić zimną śmietaną Zott Natur 12%.
    Rozpuszczoną galaretkę połączyć ze śmietaną i ubić na pianę (nie będzie to bardzo sztywna piana).
    Stygnącą masę wlać do miseczek i wstawić do lodówki. Pozostawić aż do stężenia.

  2. Gdy galaretka stężeje ubrać ją owocami I skórką pomarańczową oraz polać rozpuszczoną gorzką czekoladą.
    Smacznego!
    Dziękuję za przepis Parabrzuchowi!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń