Do góry

Desery Przepis na:

Muffinki bananowo - czekoladowe

Muffinki bananowo - czekoladowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 553

Dodano:

Odsłon: 955

Na osłodę :).

Składniki

  • 250 g kakao
  • kilka kropli aromatu rumowego
  • 31 g cukru waniliowego
  • 250 g mąki do ciast
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • 150 ml oliwy
  • 100 ml mleka
  • 4 dojrzałe banany
  • Cukier puder
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Najpierw przygotowujemy ciasto. Mieszamy ze sobą suche składniki (mąka, proszek do pieczenia, kakao), a mokre ze sobą (jajka, oliwa, mleko, cukier i aromat). Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy. Potem dodajemy zmiksowane banany i mieszamy aż do uzyskania jednolitego masy. Wlewamy ciasto do foremek na muffiny (jeśli nie używamy gumowych form, to formę trzeba wysmarować oliwą lub masłem). Muffiny wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 30 minut. Tuż przed podaniem posypujemy babeczki cukrem pudrem, smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń