Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jedna moja propozycja na wykorzystanie pozostałych z wypieków białek. Muffinki są bardzo, bardzo smaczne. Z podanych proporcji powinno ich być dwanaście. Polecam.
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 18
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 504
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 112
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 18
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 504
Polecam.
Odsłon: 104
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 112
Składniki
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. W trakcie ubijania dodawać cukier. Do ubitych białek dodać sezam i startą na grubych oczkach czekoladę. Delikatnie wymieszać łopatką. Przygotować foremkę na muffinki i wyłożyć ją papierowymi papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć przygotowana masę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 20-25 minut.