Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffinki czekoladowe z pralinkami"
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 145
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 47
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 141
Jeden z najszybszych przepisów na owsiane ciasteczka. Wymieszaj ze sobą 3 pro...
Odsłon: 81
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 145
Składniki
Masło ucieramy z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami. Wlewamy mleko i roztopioną, a potem lekko schłodzoną czekoladę. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy, by powstało gładkie ciasto.
Foremki na babeczki smarujemy tłuszczem i prószymy mąką. Napełniamy ciastem do wysokości 1/3, na cieście układamy pralinkę typu Raffaello. Dopełniamy ciastem do wysokości 2/3 foremki. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180°C. Odstawiamy do ostygnięcia. Zimne babeczki dekorujemy polewą czekoladową i wiórkami kokosowymi.
Czas przygotowania: 50 minut. Cena jednej sztuki: około 1,10 zł
Wartość odżywcza jednej sztuki: 236 kcal Białko: 14,1 g/Tłuszcz 32 g/Węglowodany 86,2 gŹródło: Rewia