Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe muffinki przełamane kwaśnymi wiśniami :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Wiśnie umyć i wydrylować. Czekoladę rozpuścić razem z masłem i wystudzić a następnie dodać jajka ,mleko i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. W osobnym naczyniu wymieszać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,cukrem oraz kakao. Połączyć dokładnie łyżką suche składniki z mokrymi,dodać wiśnie i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Ciasto nakładać do foremek na muffinki (3/4 wysokości),wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st i piec ok 25-30 min (do tzw.suchego patyczka) Smacznego:)