Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zainspirowana przepisem foodmani na muffinki z daktylami, postanowiłam upiec je w innej wersji. Babeczki są lekkie, smaczne, zdrowe, a także dietetyczne ;) Te muffinki będą również idealną przekąską dla osób nie tolerujących glutenu :)
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 205
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 170
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1860
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 252
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
Składniki
Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy i gotujemy 1 jej część w około 3 częściach wody. Wodę solimy i dodajemy do niej 1 łyżeczkę ksylitolu oraz kawałek masła. Kaszę studzimy.
Morele parzymy gorącą wodą, odcedzamy i miksujemy za pomocą blendera na jednolitą i gładką masę.
Następnie przygotowujemy mąkę jaglaną*. 3 łyżki kaszy jaglanej miksujemy w młynku do kawy do momentu powstania mąki. * możemy użyć także gotowej mąki jaglanej
Kiedy kasza przestygnie, dodajemy do niej papkę z moreli, 2 jajka, proszek do pieczenia, ksylitol, mąkę jaglaną i wszystko miksujemy na gładką masę.
Na koniec powstałą masę przekładamy do foremek w kolejności: warstwa masy - pokrojone truskawki - warstwa masy. Foremki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 40 minut.
Życzę smacznego! :)