Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 733
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 31
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 733
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 31
Składniki
Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy po jednym jajku i wlewamy mleko. Miksujemy do połączenia składników. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do pozostałych składników razem z wiórkami kokosowymi (2 łyżki odłożyć) i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy jagody i delikatnie mieszamy. Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki nakładamy łyżkę masy (do wysokości 3/4 papilotki) i posypujemy odłożonymi wiórkami. Mnie wyszło 18 sztuk. Pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Smacznego :)