Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Muffinki marchewkowe z kremem"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 739
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 32
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 739
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 32
Składniki
Marchewkę ścieramy na tarce o najdrobniejszych oczkach, potrzebujemy jej jedną szklankę.
Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier, cynamon i sól łączymy w jednej misce. W drugiej misce miksujemy jajka i olej.
Mokre wlewamy do suchych, mieszamy. Dodajemy rodzynki, posiekane migdały i startą marchewkę, mieszamy.
Ciastem napełniamy natłuszczone i obsypane bułką tartą foremki do babeczek. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180oC.
Przygotowujemy krem. Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu, zastępując mleko sokiem marchewkowym. Zdejmujemy z ognia i wsypujemy galaretkę, mieszamy do rozpuszczenia. Masę studzimy i dekorujemy nią upieczone babeczki. Odstawiamy do stężenia, posypujemy np. drobno posiekanymi listkami mięty.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej sztuki około 1 złŹródło: Rewia