Desery Przepis na:
Muffinki mocno czekoladowe

Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 856
Dodano: 13.05.2017
Odsłon: 184
Składniki
- 200g mąki pszennej
- 3 łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0,5 szklanki cukru
- 100 g masła
- 2 jajka
- 1 szklanka śmietany 18%
- 100 g ciemnej czekolady
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Masło rozpuścić w rondelku i wystudzić. W jednej misce mieszamy składniki suche czyli mąkę, kakao, cukier i proszek do pieczenia. W drugiej misce mieszamy składniki mokre czyli śmietanę, jajka i roztopione masło.Następnie mieszamy wszystkie składniki razem.
Czekoladę posiekać na małe kawałki i dodać do masy. Masę przełożyć do foremki na muffinki. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec do suchego patyczka ok 30 minut, funkcja góra dół. Po wystudzeniu można dowolnie udekorować. Z podanych składników wychodzi ok.11-12 szt.babeczek.
Komentarze do przepisu (0)