Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Majówkowy wypoczynek już nie długo...majówka z Aniołami już trwa;) Wiemy, że pogoda nie zachęca...Jeśli nie macie jeszcze pomysłu zapraszamy do Starego i Nowego Sącza;) Ale wracamy do muffinek...moje ukochane z domowym dżemem morelowym :) Idealne na majówkę:) Daj się skusić...
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 149
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 644
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1774
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 165
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 149
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 644
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1774
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 165
Składniki
Formę smarujemy masłem i schładzamy w lodówce. Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 stopni ( 180 stopni z termoobiegiem). Ubijamy jajka. Masło rozpuszczamy i mieszamy z jogurtem, cukrem i jajkami. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i rodzynkami. Łączymy suche i mokre składniki, mieszamy łyżką. Pieczemy 15 minut, lekko studzimy, smarujemy konfiturą i posypujemy resztą rodzynek lub bakaliami.