Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Muffinki z czekoladą"
Polecam.
Odsłon: 135
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 71
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 630
Polecam.
Odsłon: 135
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 71
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 630
Składniki
Z białek, szczypty soli i małej ilości brązowego cukru ubijamy sztywną pianę. Czekoladę lub kuwerturę drobno siekamy. Miękkie masło kroimy na mniejsze kawałki, wkładamy do miski, dodajemy resztę cukru, cukier waniliowy i żółtka. Ucieramy na gęstą masę.
Przesianą mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym. Stopniowo wsypujemy do masy z żółtek, jednocześnie dolewając letnie mleko. Mieszamy na gładkie ciasto. Na koniec dodajemy czekoladę i pianę ubitą z białek.
Ciastem napełniamy natłuszczone i oprószone mąką foremki do dwóch trzecich wysokości. Wstawiamy na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 170°C. Pieczemy do przyrumienienia.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej sztuki około 0,50 zł.</strong>Źródło: Rewia