Do góry

Desery Przepis na:

Muffinki z czekoladą

Muffinki z czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 7

Dodano:

Odsłon: 147

Na zdjęciu są babeczki ponieważ wyszło więcej sztuk 64 , lecz jak ktoś woli muffiny to wtedy będzie 24 . Ja będę je robić również na Święta im więcej sztuk tym lepiej , można udekorować czekoladą i posypać posypką .

Składniki

  • 1,5 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 2 łyżki kakao
  • szklanka cukru pudru
  • szklanka rozdrobnionej mlecznej czekolady
  • szklanka mleka
  • 1/3 szklanki oleju
  • 1 jajo
  • łyżeczka ekstraktu z wanilii
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Składniki suche, czyli: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, cukier puder i czekoladę wymieszać w dużej misce. W osobnej misce wymieszać składniki mokre, czyli: mleko, olej, jajko i ekstrakt z wanilii. Składniki suche połączyć z mokrymi. Wymieszać, siato nie powinno mieć jednolitej konsystencji. Następnie wypełnić formy do pieczenia muffinków do 2/3 ich wysokości, wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 stopni, piec przez 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń