Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki powstały kiedy domowników naszła ochota na coś słodkiego a w domu była ograniczona ilość składników. A że z prostych składników można wyczarować najlepsze wypieki wiadomo nie od dziś:). Zapraszam na muffinki z jabłkami! To przepis na 12 dużych muffinek.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 726
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 90
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 726
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 90
Składniki
Jajka miksujemy wraz z cukrem i cukrem do pieczenia do uzyskania jasnej, puszystej masy (około 3 minut). Nie przerywając miksowania dodajemy miękkie masło/margarynę.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Wsypujemy stopniowo do masy jajecznej. Miksujemy aż składniki się połączą.
Ciasto przekładamy do natłuszczonej blaszki do muffinek, do 3/4 wysokości. Jabłka obieramy, przekrawamy na pół, usuwamy gniazda nasienne. Kroimy w plastry, wciskamy je w ciasto. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut.
Muffinki studzimy. Cukier puder rozrabiamy z odrobiną wody, lukrem polewamy muffinki.