Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdy z dnia poprzedniego zostanie mięso z obiadu, zawsze można go wykorzystać do babeczek w wersji na słono :)
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 25
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 543
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 771
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 25
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 543
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 771
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Jajo z białkiem wymieszać z kefirem i jogurtem. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej i przyprawy. Ciasto wymieszać.Dodać odcedzoną kukurydzę i pokrojone w kostkę mięso. Wymieszać. Ciasto nakładać do papilotek ( u mnie akurat po sam brzeg).
Piec w temp. 190 stopni przez ok. 20-25 min. Można podawać np. z sosem pieczarkowym. Smacznego!