Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 422
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 21
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 67
Pieczarki zapiekane z masłem czosnkowym to jest pyszne danie na kolację, na p...
Odsłon: 37
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 422
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 21
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 67
Pieczarki zapiekane z masłem czosnkowym to jest pyszne danie na kolację, na p...
Odsłon: 37
Składniki
W jednej misce połączyć suche składniki (mąka, cukier, sól, proszek)
w drugiej wszystkie mokre (olej, jajka, maślanka)
połączyć składniki z obydwu misek, wymieszać łyżką (nie mikserem) Ciasto powinno być grudkowate.
nałożyć łyżkę ciasta na dno foremki, na ciasto wyłożyć duża łyżkę masy makowej i zalać pozostałym ciastem, dobrze jest użyć papilotek, nie trzeba wtedy natluszczać formy. wierzch posypać wiórkami kokosowymi . piec 20 min w piekarniku 180 st C smacznego