Do góry

Desery Przepis na:

Muffinki z ricottą i czekoladą

Muffinki z ricottą i czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 353 Ocena: 3640

Dodano:

Odsłon: 148

Serek ricotta dodany do muffinek sprawia, że stają się one apetycznie wilgotne ;)

Składniki

  • mąka pszenna 1 1/3 szklanki
  • cukier puder 1/2 szklanki
  • jajo 1 szt
  • olej 1/4 szklanki
  • mleko 1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia 1 1/2 łyżeczki
  • ser ricotta 200 g
  • czekolada mleczna 100 g
  • kolorowe cukierki do ozdoby
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cukier wymieszać z jajem. Dodać pozostałe składniki, w tym połowę czekolady startą na dużych oczkach, wymieszać. Ciasto nakładać do papilotek do 2/3 wysokości.

  2. Piec w temp. 175 stopni przez ok. 25-30 min. Pozostałą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, polewać ostudzone muffinki i posypać kolorowymi cukierkami.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń