Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podanej porcji wychodzi 24 muffinki.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 278
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 278
Składniki
Szynkę, pieczarki, paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę. Natkę posiekać.
Mleko i margarynę lekko podgrzać, tylko do momentu rozpuszczenia margaryny. Przestudzić. Dodać mąkę, proszek i jajka. Mikserem dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.
Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wszystkie składniki dodać do masy i wymieszać łyżką.
Ciasto nakładać do foremek do około 3/4 wysokości. Piec 25 min w temp. 180 st.