Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Muffiny czekoladowe"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 29
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 93
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 295
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 29
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 93
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 295
Składniki
Połącz suche : mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i sodą do dużej miski, dodaj kakao, cukier puder. Szybko wymieszaj.
W drugiej misce połącz mokre muffinek: mleko i jajko w temperaturze pokojowej, olej i ekstrakt waniliowy.
Do miski z suchymi składnikami przelej mokre i dość „niedbale” wymieszaj drewnianą łyżką, na koniec dodaj posiekaną czekoladę i ponownie wymieszaj.
Gotowe ciasto ponakładaj do papilotek umieszczonych w formie do muffin (lub do formy silikonowej) – wygodnie to zrobić np. łyżką do lodów. Foremki napełnij do 2/3 wysokości (wierzch możesz dodatkowo posypać jeszcze drobno posiekaną czekoladą).
Muffinki piecz w temperaturze 185°C (bez termoobiegu) przez około 20-25 minut (sprawdź, wbijając patyczek, czy są upieczone – powinien być suchy).?
Muffinki możesz dodatkowo ozdobić np. śmietaną, kleksem z lukru, białą polewą czekoladową i okrągłymi czekoladkami.Źródło: Świat kobiety